News

Modeförslag: Hur man kombinerar sina strumpor

av Stevie Harding Apr 12, 2022

Modeförslag: Hur man kombinerar sina strumpor

Vi vet alla att små detaljer är av stor betydelse, så när det kommer till stil är accessoarer väldigt viktiga. I den senaste tiden har strumpor blivit mer och mer populära som en viktig del av våra kläder och vi tror att det finns en bra anledning till det.

Om du är ny på denna trend eller bara letar efter nya idéer om hur du kan kombinera strumpor med resten av din beklädnad, hittar du fräscha förslag i följande rader.

Syftet med strumpor är att komplettera och framhäva klädseln, så färgen och mönstret du väljer är viktiga.

Det enklaste sättet att göra rätt val är att välja färgpalett för din klädsel. Detta kan du göra med hjälp av färghjulet.

Den första möjliga kombinationen är den av två motsatta färger, som vist på bilden. Den är komplementär och skapar en mycket hög kontrast. Du kan också använda triaden, som utgöt tre färger som ligger på lika avstånd och bildar en triangel. En triad bildas exempelvis av de tre huvudfärgerna – röd, blå och gul.

Om du inte letar efter kontrast, utan efter harmoni i färgpaletten, kan du välja den monokroma kombinationen. Detta är en kombination av nyanser av en färg. Eller lita bara på dina instinkter och kombinera färger och mönster som du vill!

Stilmässigt kan strumpor användas som accessoar till vardags- och sportkläder, såväl som till formella och eleganta kläder.

Till söndagspromenaden kan du kombinera dina bekväma träningsbyxor med ett par strumpor i djärva färger. Ta på dig dina favoritsportskor så är du klar! När det gäller färgkombinationen är det bättre att dina strumpor och byxor inte är i samma färg, eftersom det är kontrasten som kommer att bidra till den önskade effekten. Du kan matcha strumporna med överdelen eller med någon annan accessoar, eller lämna dina strumpor som en accent och så här ja, du har redan en bekväm och snygg outfit!

Ett annat förslag är att ta höga, färgglada strumpor med ett coolt mönster ovanpå dina favoritleggings. Lägg till en bred T-shirt eller sweatshirt. Om du vill, istället för en sportöverdel kan du kombinera med en vid tröja eller kofta och lägga till kängor eller stövlar.

För en klädsel i retrostil kan du kombinera färgglada strumpor med ljusa jeans och en vit T-shirt, och återigen lämna strumpornas fräscha design och färger i fokus för din klädsel. Och vill du att strumporna ska sticka ut ännu mer kan du rulla upp byxbenen.

En annan cool kombination är den med höga sneakers, ovanpå vilka bara en del av strumporna sticker ut. Du kan kombinera denna variant med jeans såväl som med leggings eller sportbyxor.

Under de varmare månaderna tveka inte att kombinera höga strumpor med shorts eller kjol. Var inte rädd för mer ovanliga kombinationer och experiment.

Och här kan du hitta några förslag på att kombinera strumpor med formell klädsel och kostymer.

Det viktigaste med valet av klänning är att känna dig bekväm och vara trogen din egen stil.

Uttryck dig själv och känn dig säker på ditt utseende genom att behålla balansen mellan färger och accenter och välja de rätta elementen för dig. Till exempel, om du inte gillar att gå ut med sportbyxor, kan du välja något annat – leggings, jeans, kjolar. Om du lockas av det ovanliga och gillar att experimentera, bryt den gråa vardagen och lägg till färgglada strumpor med cool mönster som en viktig accessoar till varje klänning.

Vi på Pirin Hill har ett brett utbud av tyger, färger och mönster för att ge något för alla. Så ta en titt på vår hemsida och välj de rätta strumporna för dig!

 

Dela:
Relaterade artiklar
Hur ditt val av strumpor kan påverka miljön

Hur ditt val av strumpor kan påverka miljön

Läs mer
Klädkod och hur man kan vara annorlunda

Klädkod och hur man kan vara annorlunda

Läs mer
Hur man väljer de rätta strumporna till en formell kostym

Hur man väljer de rätta strumporna till en formell kostym

Läs mer