News

Klädkod och hur man kan vara annorlunda

av Stevie Harding Apr 12, 2022

Klädkod och hur man kan vara annorlunda

Begreppet klädkod är utbrett i vår moderna värld. Men få av oss tänker på vad klädkoden egentligen är. Det är reglerna för att klä sig på jobbet, på ett evenemang och i vardagen.

De flesta har en klädkod på arbetsplatsen som de måste följa dagligen. Men finns det inte något sätt att vara lite annorlunda i dessa företagsmiljöer eller till och med i våra dagliga liv?

Nu är det dags att tänka på dina strumpor. I de flesta fall matchas de med färgen på byxorna, vilket innebär svarta byxor med svarta strumpor, grå byxor med grå strumpor eller blå byxor med blå strumpor. Det är en bra tumregel när situationen verkligen kräver det, men det är väl tråkigt?

Det finns alltid plats för färgglada strumpor för att få dig att känna dig annorlunda och ta dig ur den tråkiga vardagen, men du måste vara lite mer noggrann i ditt val, för det är inte lika lätt som med klassiska mörkfärgade strumpor. Naturligtvis kan du inte alltid välja denna möjlighet, eftersom det finns situationer där du inte kan använda färgade strumpor. Ett exempel på detta är den strikta affärsmiljön, där dina kläder ska väcka respekt hos dina kollegor.

Men som med vilken regel som helst finns det undantag, eftersom det är många män som bär italienska kostymer och skor på beställning och kombinerar dem med lila eller körsbärsfärgade strumpor. De är män som är säkra på sitt utseende, har en etablerad image och använder strumpor bara för att bryta lite sin stil.

Naturligtvis finns det situationer där du kan välja mer intressanta strumpor, som kan vara i ljusare färger eller med olika figurer (bilder), som har blivit populära på sistone.

Om du bestämmer dig för att använda strumpor som en accent i din vardag, måste du följa vissa regler.

Först och främst är det bra att kombinera dina strumpor med någon detalj av klädseln –skjortan, näsduken, slipsen eller kavajen. Färgerna behöver inte vara exakt lika, de måste bara matcha.

Enfärgade strumpor i dova toner brukar vara ett säkert val, men vill du vara djärv kan du prova mer extravaganta färger. De är bra för kontoret och för avslappnade affärskläder. Men färgaccenterna bör inte vara för starka, och strålande strumpor är reserverade för kvinnor.

Om du har ett kreativt jobb eller en mindre strikt klädkod på kontoret kan du följa aktuella trender och vara djärvare. Vissa färgade strumpor med smala ränder eller prickar kan också passa bra med kostym.

Oavsett om det är helg eller om du bara vill vara avslappnad men se bra ut, brukar detta vara ett utmärkt tillfälle att betona lite mer individualitet när du väljer strumpor. Komforten är viktig, men var inte rädd för att vara mer färgstark och kreativ än vanligt.

Alla våra design är enligt högsta standard och erbjuder mönster och färger som passar varje unik smak.

Dessa är skälen till att många moderna män lägger till våra lyxiga, snygga strumpor till sin klädkollektion. Våra strumpor är designade för att se bra ut vid alla tillfällen.

Våra designers är fokuserade på att göra strumpor flexibla modemässigt. Detta betyder att de passar perfekt vid formella såväl som vid dagliga tillfällen, på kvällsmöten och andra evenemang.

Vi har fokuserat all vår uppmärksamhet på detaljerna, på alla delar av vår design, produktion, leverans och kundnöjdhet med ett enda mål – att leverera något riktigt speciellt för dig.

Komplettera din klädsel med det perfekta paret designerstrumpor. Det spelar ingen roll var du letar ifrån – i vår webbutik kommer du alltid att kunna hitta de perfekta strumpor som passar dina kläder.

Kom ihåg: livet är för kort för att bara ha på tråkiga strumpor.

Dela:
Relaterade artiklar
Hur ditt val av strumpor kan påverka miljön

Hur ditt val av strumpor kan påverka miljön

Läs mer
Hur man väljer de rätta strumporna till en formell kostym

Hur man väljer de rätta strumporna till en formell kostym

Läs mer