News

Cotton Rich strumpor med 98% kammad bomull från Pirin Hill

av Stevie Harding Jan 22, 2022

Cotton Rich strumpor med 98% kammad bomull från Pirin Hill

Varför Cotton Rich? – därför att mer bomull betyder mer mjukhet, mer komfort och alltid fräscha fötter. Även de mest känsliga fötterna håller sig bekväma i dessa bomullsrika strumpor. Det höga innehållet av naturmaterial (98% kammad bomull) hjälper mot svettningar i fötterna och mot uppkomsten av obehagliga lukter.

Teknologi? – Cotton Rich strumpor är stickade med den innovativa Corespun-tråden, som består av ren långfibrig kammad bomull, i vilken en mycket tunn Lycra®-tråd har vävds in. Cotton Rich strumpor har alltså en halt av 98% kammad bomull, och minimikvantiteten av Lycra® ger strumporna elasticitet och leder därmed till större komfort och bättre passform på fötterna.

Varför kammad bomull? - Alla Pirin Hill strumpor är tillverkade av högkvalitativ kammad långfibrig bomull. Den kammade bomullen är en ytterst mjuk och stark variant av bomull, som uppnås genom en speciell bearbetning av bomullsfibrerna – Kamning. Denna process utgör en kamning av råa bomullsfibrer, varvid orenheter och korta fibrer tas bort, medan de återstående långa fibrerna riktas i en enda riktning. Således tappar bomullen ca. 15% av sitt innehåll, men blir betydligt starkare och mjukare. Dessutom står de återstående fibrerna närmare varandra efter en sådan behandling, vilket minskar noppbildningen.

Varför behandling med ALOE VERA? – Efter stickningen behandlas Cotton Rich strumpor med Aloe Vera, eftersom Aloe Vera-extraktet skyddar huden mot irritation och är ytterst skonsamt mot känslig hud, samtidigt som det hjälper till att mjuka upp tygen ytterligare. Vi lever i tider av snabba framsteg som skapar nya risker och förutsättningar för allergier och hudintolerans mot vissa “nya” tyg. Det är ingen hemlighet att den viktigaste fördelen med naturliga tyg är att de absorberar fukt och låter huden andas. Detta gäller till fullo för bomull. Underskatta inte kvaliteten och materialen på de strumpor du bär, eftersom dessa är i ständig kontakt med kroppen. Detta är anledningen till beslutet att skapa vår senaste kollektion – “Cotton Rich”. Det större innehållet av naturmaterial stämmer överens med just den naturrikedom som omger oss.

Dela:
Relaterade artiklar
Hur ditt val av strumpor kan påverka miljön

Hur ditt val av strumpor kan påverka miljön

Läs mer
Klädkod och hur man kan vara annorlunda

Klädkod och hur man kan vara annorlunda

Läs mer
Hur man väljer de rätta strumporna till en formell kostym

Hur man väljer de rätta strumporna till en formell kostym

Läs mer