News

Bambustrumpor - en fantasi för fötterna

av Stevie Harding Apr 12, 2022

Bambustrumpor - en fantasi för fötterna

Vår idé om bambustrumpor föddes tack vare önskan att erbjuda något annorlunda. Vad är det som är unikt med bambu? Varför valde vi på Pirin Hill precis detta material?

Bambu är egentligen ingen blomma eller buske – den är det högsta gräset i världen. Bambu är väldigt hållbar och växer bra av sig själv, utan mänsklig inblandning eller användning av bekämpningsmedel eller andra tillsatser, vilket gör den miljövänlig och 100% biologiskt nedbrytbar.

När man skär upp en bambufiber kan man se att den innehåller många mikrohåligheter som ger bättre luftväxling och fuktupptagning. Detta gör att fötterna känns mer bekvämt.

Trådens porösa struktur bidrar också till en bra temperaturbalans – den håller några grader lägre temperatur i varmt väder, samtidigt som den behåller värmen som frigörs av kroppen i kallare väder.

På mikroskopisk nivå har bambufibrer en rundad och slät yta vilket gör dem mjuka och behagliga vid beröring på huden. Tack vare sin släta yta orsakar bambufibrer inte någon irritation eller utslag på huden och därför är bambustrumpor lämpliga för känslig och allergibenägen hud.

 

Bambu har använts i mode ända sedan forntiden. I Kina och Japan sammanflätades bambutrådar med andra material för att göra hattar och skor. I Västen användes bambu tillsammans med andra material för att göra strukturella element såsom korsettskenor och turnyrer.

Bambustrumpor har naturliga antibakteriella egenskaper. Prov har visat att de flesta bakterier dör när de växer på bambufibrer. Tack vare detta förhindrar bambustrumpor uppkomsten av svampar och andra typer av mikroorganismer, förhindrar de åtföljande obehagliga lukterna och håller fötterna fräscha och friska.

Om du, efter allt skrivet, är orolig för att dina bambustrumpor inte kommer att vara tillräckligt hållbara – var inte det! Pirin Hill bambustrumpor har klarat ett antal prov i SGS:s laboratorier, inklusive för nötning (vid 20 000 nötningar), avflagning och färgbeständighet (tvätt vid 30 grader).
Dela:
Relaterade artiklar
Hur ditt val av strumpor kan påverka miljön

Hur ditt val av strumpor kan påverka miljön

Läs mer
Klädkod och hur man kan vara annorlunda

Klädkod och hur man kan vara annorlunda

Läs mer
Hur man väljer de rätta strumporna till en formell kostym

Hur man väljer de rätta strumporna till en formell kostym

Läs mer